Prag shopping


Find de gode steder at shoppe i Prag

Shopping i Prag er en favorit tidsfordriv af turister. Den tjekkiske krone, som den lokale valuta har hjulpet med at holde priserne nede, gør Prag en ideel shopping destination for mange turister fra Europa og resten af verden. Desuden er der mange unikke tjekkiske souvenirs i Prag, der er vanskelige at skaffe sig andre steder.

Hvor du går på shopping tur i Prag afhænger i høj grad af, hvad du ønsker at købe. For traditionelle gaver og souvenirs, er de bedste steder spredt i små butikker og boder i og omkring Old Town og Mala Strana. Der er også en række af billige boder og butikker spredt omkring det kommercielle distrikt Wenceslas Square i New Town, og disse kan være gode steder at købe billige souvenirs, handsker, hatte, tørklæder og andre spændende småting.

Na Příkopě er en lang gågade, der går gennem New Town lige syd for Old Town pladsen. Gaden er hjemsted for en række berømte europæiske og moderne kædebutikker, blandt andet H & M, Zara og United Colors of Benetton. Tilsvarende er der flere store indkøbscentre i Prag, der gør en indendørs shopping dag en god oplevelse - disse centre er meget populære om vinteren. En af dem er, Palladium (Namesti Republiky 1078 / 1, Prague 1, 420 225 770 250), som nok er den nyeste og den bedste. Den er centralt beligget i New Town med en bekvem metro stop lige under, som gør det til en populær destination for både lokale og turister.

I løbet af vinteren er der mange hyggelige julemarkeder i Prags, herunder en på Old Town Pladsen og Namesti Republiky i centrum. Ligesom mange af Europas julemarkeder, kan du finde masser af prydgenstande og håndlavet håndværk, samt lækre lokale lækkerier, der spænder fra kager til skinke.

Der er en række lokale souvenirs, som du måske har lyst til at tage med hjem og mindes din shoppingtur i Prag. Bohemian krystal er et særligt populært souvenir fra Prag, og snesevis af butikker omkring Old Town og Malá Strana tilbyder en bred vifte af krystaller, lige fra små statuetter til store lysekroner. Garnet sten smykker er en anden meget typisk tjekkisk køb, og autentiske stykker kan købes fra butikker som for eksempel, Granat Turnov (Dlouhá 28, Prague 1, 420 222 315 612; www.granat.eu).

Elverbrn legetj