Attraktioner i Prag


Mange attraktioner i Prag

Der er mange fantastiske historiske seværdigheder i Prag, lige fra de grandiose Prag Slot, der sidder på en bakke med udsigt over byen, til den maleriske jødiske kvarter, Josefov, hvor adskillige synagoger bevare den gamle måde at leve på. Mange af Prags attraktioner er også kunstnerisk karakter. Byen er fyldt med gode kunstmuseer og spillesteder, der bevarer Prags litterære og kunstneriske kultur.

Prag Slot

Den majestætiske Slot i Prag ligger på en bakke med udsigt over byen og den rolige Vltava-floden. Den var hjemsted til den gotiske spir af St. Vitus Katedral, og slottet ser ud og virker mere som en massiv bakketop palads, med sin barokarkitektur og farverige pastel facader. Den første del af Prags Slot blev bygget så tidligt som i det 9. århundrede og det blev brugt som base for den bøhmiske konge, samt romerske kejsere og tjekkoslovakiske præsidenter. I dag er slottet en vigtig historisk sted i Prag og holder på bøhmiske kronjuveler.

Karlsbroen

Byggeriet blev påbegyndt på denne smukke, buede brostensbelagte bro i 1350'erne og det tog næsten et århundrede at fuldføre. Bred og statelige, Karlsbroen breder sig over Vltava-floden, fra Prags middelalderlige Old Town Square til Malá Strana, eller Lesser Town. Ud over at tilbyde en fantastisk udsigt over slottet, er Karlsbroen omgivet med imponerende statuer af helgener, for størstedelens vedkommende stammer fra slutningen af 1600-tallet. Broen er altid fyldt med turister og er ofte fyldt med handlende, kunstnere og musikere, især om sommeren.

Astronomisk ur

Denne 600-årige ur består af nogle omfattende gyldne display, der viser placeringen af solen og månen, tid og måneder af året sammen med et utroligt sæt levende skulpturer, der roterer hver gang klokken slår. Selvom det svært at se hvad klokken er, er uret nok den mest berømte af Prags attraktioner og trækker hundredvis af turister hver dag til for at se klokken slå.

Petřín Hill

Denne 327-meter høje bakke står på Vestbredden af Vltava-floden, med udsigt over centrale Prag. De meste af bakken består af park og have, og på toppen af bakken, ligner Petřín Tårnet en lille Eiffel Tårn. Tårnet er bygget i 1891 og er en populær attraktion for dem der gerne vil have et kig på Prag fra oven. Blandt Petřín Hill's øvrige attraktioner er Sult Wall, en middelalderlig struktur, opkaldt efter personer, der har arbejdet på at konstruere det under en hungersnød i 1361, samt et observatorium, en rosenhave og et kloster.

Wenceslas Square

Den lange, firkantede Wenzelsplads står i midten af Prags nye bydel, og har været det ikoniske plet af demonstrationer, opstande og berømte begivenheder, herunder talrige af demonstrationer i løbet af fløjlsrevolutionen. Mest berømt historie er om en studerende ved navn Jan Palach, som satte ild til sig selv på Wenceslaspladsen i 1969 som en protest mod den sovjetiske invasion året før. Stående på toppen af pladsen er et mindesmærke for konge Wenceslas, som sidder på en hest, der traver foran den statelige Nationalmuseet.

Elverbrn legetj